Airco

Een airconditioning type lucht-lucht is uitermate geschikt voor koeling en verwarming. Als erkende verdeler van het merk Panasonic en Mitsubishi Electric staan wij in voor verkoop en professionele plaatsing. Alle toestellen zijn uiterst geavanceerd door de inverter – warmtepomptechnologie. Onze firma is koeltechnisch gecertificeerd en met ruim 20 jaar ervaring van de meewerkende zaakvoerder bent u verzekerd van jarenlang plezier van uw installatie!

Onderhoud

Voor de goede werking van de airconditioning is een goed onderhoud essentieel.

Sedert kort maken wij gebruik van een nieuwe reinigingstechniek, waarbij wij ter plaatse het toestel volledig uitspoelen en met stoom behandelen.

Voor meer info zie dit Youtube filmpje:

Werking

Moderne toestellen functioneren op het principe van een warmtepomp. Er wordt energie van de buitenlucht onttrokken en binnen afgegeven. Hierdoor is verwarmen met airconditioning zeer energie-efficiënt, met zeer hoge rendementen. Met maar 1 kW elektrische energie kan een warmtepomp een verwarmingscapaciteit tot 6 kW opwekken. Perfect geschikt voor de hele woning maar zeker veranda’s, terrassen enz… zijn hierdoor op te waarderen. U kunt de temperatuur beheersen en genieten van deze ruimte het hele jaar door. Steeds meer toestellen zijn verkrijgbaar met een ingebouwde Wifi-kit. Hierdoor zijn deze via een app op u smartphone te bedienen.

Type toestellen

Er zijn tal van binnen toestellen verkrijgbaar waardoor airco installaties zeer flexibel inzetbaar zijn. Of u nu kiest voor een mono-split opstelling met 1 binnen en buiten toestel of een multi-split waar er tot 5 binnen op 1 buiten toestel kunnen aangesloten worden, alles is mogelijk. De plaatselijke montagemogelijkheden en het budget zijn vaak de meest limiterende items. De volgende airco binnen toestellen bieden wij aan:

Monosplit:

Multisplit:

Wandmodellen:

Dit type is verkrijgbaar van eenvoudig tot luxe en zelfs design uitvoering in diverse kleuren.

Vloermodellen:

Zeer compacte unit die laag tegen de muur vlak boven de vloer gemonteerd wordt.

Kanaalunits:

Dit zijn inbouwtoestellen die onzichtbaar in het verlaagd plafond worden geplaatst en de lucht via kanalen en rooster verspreid. Dit kan enkel geplaatst worden tijdens de bouwfase en is door de vele extra materialen en werkuren de duurste oplossing.

Inbouwcassette:

Tot 6 kw verkrijgbaar in de afmeting 60×60 waardoor deze in een systeemplafond kunnen geïntrigeerd worden. Tot 14.0 kw verkrijgbaar in de afmeting 90×90 waardoor deze enkel in een verlaagd plafond kunnen geïntrigeerd worden.

Plafond onderbouw:

Deze toestellen worden steeds minder geplaatst vanwege de minder aantrekkelijke look maar kan soms een echte probleemoplosser zijn.
Tot 14 kw verkrijgbaar.