Zonnepanelen:

Elk Photovoltaisch (P.V.) systeem bestaat uit:
• Zonnepanelen
• Omvormer
• Onderbouw constructie

De installatie is maar zo goed als de zwakste schakel van de componenten ketting. Het principe van de terugdraaiende teller werd in januari 2021 afgeschaft door het Grondwettelijk Hof. Hier is heel wat rond te doen geweest in de media. Per juni 2022 wordt het dag en nachttarief afgeschaft en komt het nieuwe “capaciteitstarief” in de plaats. Dit betekend dat u betaald voor het hoogste piekverbruik wat het gelijktijdig gebruik van elektrische verbruikers moet beperken.

Zonnepanelen

Voordelen van een lager E-peil

Iedereen wordt verplicht om een minimum aan hernieuwbare energie te voorzien in nieuwe gebouwen en bij diepgaande verbouwing om zo aan de geldende energienormen (EPB-eisen) te voldoen. De verplichtingen inzake energienormen vind je terug op de website van energiesparen:

Energie besparende technieken verlagen het E-peil van uw woning waardoor je geniet van een korting op de onroerende voorheffing. U EPB-verslaggever kan u hier verder helpen.

Zonnepanelen

de aangewezen manier om duurzame energie te produceren.

Coolline levert en plaatst zonnepanelen systemen van gekende merken met bewezen kwaliteit. Niet de goedkoopste maar wel de meeste efficiëntie en betrouwbare voor een maximaal rendement. Er gaat niets boven Kwalitatief degelijke materialen.

Omvormer

het kloppende hart van de zonnepanelen

Coolline – Solar geeft geen toegevingen aan de kwaliteit van de omvormers deze is immers het hart van u Zonnepanelen die zonne-energie überhaupt eerst bruikbaar maakt voor het elektriciteitsnet. Het is een misverstand dat elke omvormer voor iedere installatie kan ingezet worden. Er dient voor elke installatie een individuele softwarematige berekening gemaakt te worden om het hoogst mogelijke systeemrendement te bekomen. Als wereldwijd toonaangevende specialist in fotovoltaïsche installatietechniek bepaalt SMA vandaag de norm voor de decentrale en duurzame energievoorziening van morgen. Het aanbod van SMA omvat een breed gamma aan efficiënte omvormers. Met de opmars van de thuisbatterijen worden nieuwe installaties direct van een Hybride omvormer voorzien. Voor bestaande installaties zijn er oplossingen zodat er niet per se een nieuwe omvormer moet geplaatst worden.

Montagematerialen

Onderbouw en bevestigingen zijn vaak minder zichtbaar maar wel belangrijk.

Voor elke dakbedekking is er een gepast montagesysteem. Voor standaard oplossingen (pannen of leien) inzake particuliere woningen grijpen wij terug op de beproefde bevestigingsmaterialen van WASI of SCHLETTER. Deze hebben zich ondertussen in duizenden installaties bewezen. Inzake platte daken maken wij gebruik van een speciaal ontworpen systeem met een minimaal eigengewicht van minder dan 13 kg per m2 dak volledig uit aluminium vervaardigt en bijgevolg niet onderhevig aan verduring. Alle panelen zijn met elkaar verbonden via kokers waarop het systeem is opgebouwd waardoor het een geheel vormt.