Warmtepomp

Werking:

Je kan de werking van een warmtepomp vergelijken met de werking van een koelkast. Deze neemt de warmte uit de lucht (of het water of de bodem) en transporteert deze naar het verwarmingssysteem (in huis). Bij voorkeur een lage warmteafgifte systeem (vloerverwarming en / of muurverwarming, ventilo convectoren,…)

Deze natuurlijke energie wordt opgeslorpt door een soort warmtewisselaar (verdamper) en hierdoor verdampt de vloeistof. De verdampte vloeistof transporteert de opgenomen warmte verder (dit koelmiddel zit in heel het systeem). Nu de vloeistof verdampt is, is deze gas geworden.

De compressor zuigt dit gas aan en perst het samen. Door het samenpersen van het gas verhoogt de temperatuur ervan. Dan gaat het gas naar een tweede soort warmtewisselaar (condensor) en deze geeft de warmte af aan het systeem van de verwarming (in huis).

Door dat het gas door de tweede warmtewisselaar gaat wordt het terug vloeistof. Nu passeert de vloeistof alleen nog het expansieventiel en gaat zo terug naar de eerste warmtewisselaar (verdamper). Zo is heel het (gesloten) systeem doorlopen.

Warmtepompen:

Wij verdelen toestellen van Panasonic type Aquarea en op verzoek Mitsubischi electric.

Deze hebben de hoogste COP-waarden (rendement) van de markt. COP van 449% betekend dat er uit 1 kw stroom uit het net 4.49 kw warmte opgewekt wordt. C02 neutral door het ontbreken van fossiele brandstoffen. Eenvoudige installatie. Inverter technologie. Perfect stuurbaar door microprocessor gestuurde bediening.

Een lucht – water warmtepomp bestaat uit 2 onderdelen:
1. De buiten unit inverter gestuurd.
2. De binnen opgestelde Hydro groep.

Deze zijn met elkaar verbonden via koeltechnische leidingen. Het grote voordeel van deze Lucht – Water toestellen is dat zij geen boringen of wat dan ook nodig hebben. Hierdoor blijft de kost prijs zeer beperkt en zijn deze ook geschikt voor renovaties. De wetgever heeft mooie subsidies voorzien, afhankelijk van diverse parameters. De opstelling kan vergeleken worden met een standaard gaswandketel.

Warmtepomp huis
coptabel

Prestaties:

Deze lucht – water toestellen hebben hoge energie prestatie voor meer energiebesparing en halen meer dan 75% van de energie gratis uit de buitenluchten en dit tot -20 °C.