thuisbatterij

Thuisbatterijen

Wij maken u slimmer dan de “slimme meter” Elektriciteitsprijzen blijven stijgen en een groot deel van de energiefactuur zijn taksen. Ondertussen lijkt de energiefactuur meer op een belastingaangifte. Door de wegval van de terugdraaiende meter moet de opgewekte stroom direct verbruikt worden of u verkoopt deze voor momenteel net geen 4 cent. Als iedereen thuis komt is er nauwelijks nog zonnestroom opbrengst waardoor u verplicht wordt stroom terug aan te kopen aan minimaal 45 cent. Eigenlijk koopt u dan u stroom van overdag terug aan maar ongeveer 11 keer duurder. En alsof dit nog niet erg genoeg is wordt bovenop het dag en nachttarief afgeschaft in juni 2022 en komt het nieuwe “capaciteitstarief” in de plaats. Dit betekend dat u betaald voor het hoogste piekverbruik wat het gelijktijdig gebruik van elektrische verbruikers moet beperken. Iedereen word in principe beboet als je de zware verbruikers in huis zoals oven, fornuis, wasmachine, vaatwasser enz… gelijktijdig gaat gebruiken.

Actie ondernemen

U kunt natuurlijk blijven besparen met als resultaat een donkere en koude woning of overgaan tot actie. Liggen er zonnepanelen? Laat deze op een smarte manier samenwerken met een thuisbatterij. Heeft u geen zonnepanelen?

Zonder blijft u steeds meer betalen. Ook het capaciteitstarief kunt u hiermee beperken vanwege het spreiden en afvlakken van de pieken ook Peak shaving genoemd. Het Verbruik in u woning wordt zichtbaarder door de slimme software van de batterij systemen en hun omvormers. Zie waar, wanneer en hoeveel verbruik er is en wat de batterij heeft kunnen besparen op elk moment. Verder vervalt het Prosumententarief vanwege de slimme meter. Dit kan tot 800€ per jaar besparen.

thuisbatterij
thuisbatterij

Werking

Het plaatsen van een slimme meter is verplicht om aanspraak te maken op de subsidie. Als u nog een terugdraaiende meter heeft is ons eerlijk advies om deze zo lang mogelijk te houden en de plaatsing van de thuisbatterij nog uit te stellen. Het beste batterij systeem kan niet op tegen de voordelen van een terugdraaiende meter. De batterij dient gekoppeld te worden op een aangepaste omvormer. Deze zorgt ervoor dat altijd eerst de zonnestroom gebruikt wordt en de overschot gaat in de batterij. Is er te weinig zonnestroom dan wordt het tekort uit de batterij gehaald.

Dit werkt zo nauwkeuring dat er geen verbruik meer van het net is zolang de batterij het verbruik kan indekken. Deze bestaan in 2 uitvoeringen. De Hybride omvormer ( DC- gekoppeld ) die zowel de panelen op het dak als ook de thuisbatterij rechtstreeks aanstuurt. Bij een nieuwe installatie met een thuisbatterij worden altijd deze geselecteerd. Bij een bestaande installatie vervangen deze de “ oude omvormer “.De Retrofit omvormer (AC- gekoppeld) wordt enkel op de batterij aangesloten en staat volledig los van de panelen. Deze wordt bijna altijd in bestaande installaties gekozen zeker als deze nog niet te oud is.

Premie thuisbatterij.

Voor (natuurlijke) personen, en niet voor organisaties of vennootschappen die een thuisbatterij laten plaatsen zijn er  premies voorzien. Gelieve op de website van Vlaanderen te kijken voor de voorwaarden.

Wij verdelen de merken BYD en Pylontech. Beide behoren tot de absolute top.

Voordelen:

  • Compatibel met vele merken en modellen omvormers
  • Modulair opgebouwd en uitbreidbaar
  • Eenvoudige installatie waardoor beperkte montage kosten
  • 10 jaar Productgarantie
  • Minimaal 5000 laad en ontlaad cyclussen
  • Hoe laad en ontlaadstromen
  • Enz…

Met Pylontech Force H1 en H2 biedt Coolline een betrouwbaar modulair batterij systeem dat compatible is met de populaire merken omvormers van Goodwe. Pylontech heeft ten opzichte van andere merken een langere levensduur door het hoge aantal laad cycli.

thuisbatterij
thuisbatterij

Over Pylontech

Pylontech is een wereldspeler in de opslagmarkt. Met sleuteltechnologieën die in eigen beheer zijn ontwikkeld en haar inzet voor energieopslagsystemen (EES), heeft Pylontech vanaf 2013 een pioniersrol vervuld op de wereldwijde ESS-markt. De opslagfabrikant heeft een unieke verticale integratie van alle technologieën die nodig zijn voor energieopslagsystemen.

Over BYD

BYD (Build Your Dreams) maakt met de Battery Box Premium een modulaire batterij die je kunt stapelen. Voor elk huishouden is er een geschikt batterijsysteem samen te stellen, ideaal voor de residentiele markt.

Over goodwe

Goodwe is de grootse Aziatische producent van premium solar omvormers en batterijen.

Uiteraard zijn de Goodwe batterijen perfect afgestemd om te functioneren met hun eigen hybride en retrofit omvormers. 

De Lynx Home F serie is de modulaire Hoogspanningsbatterij van 6.55 kwh tot 16.38 kwh.

Elke module heeft een vermogen van 3.27kwh waardoor een perfect afstemming mogelijk is .